آیا با قطعات تشکیل دهنده کامپیوتر آشنایی دارید ، آیا میدانید مهم ترین قطعات تشکیل دهنده کامپیوتر کدام قطعات هستند؟ اگر پاسخ شما منفی است توصیه می کنیم این مقاله را تا انتها بخوانید.
بررسی قطعات تشکیل دهنده کامپیوتر
کامپیوتر یا رایانه دستگاهی است که می تواند برای انجام مجموعهای از الگوریتم ها و دستورالعمل ها برنامه ریزی شود . از این دستگاه ها علاوه بر این موارد می توان برای بازی ، تماشای فیلم در اینترنت و غیره نیز استفاده نمود.

معرفی مهم ترین قطعات تشکیل دهنده کامپیوتر
فرقی نمی کند که از کامپیوتر چه استفاده هایی داشته باشید ، بازی باشد یا یک کامپیوتر خانگی در هر صورت شش جز اصلی، یک رایانه معمولی و امروزی را تشکیل می دهند که عبارتند از :
– مادربرد
– واحد پردازش مرکزی یا سی پی یو
– واحد پردازش گرافیک یا GPU که بهعنوان کارت گرافیک یا ویدئو نیز شناخته می شود.
– حافظه دسترسی تصادفی (RAM) که به عنوان حافظه فرار نیز شناخته میشود.
– ذخیره سازی : درایو حالت جامد (SSD) یا هارد دیسک (HDD)
– پاور یا منبغ تغذیه
از نظر ساختاری هر یک از این اجزای اصلی به مادربرد متصل می شوند و سپس در یک قاب محافظ قرار می گیرند ( کیس کامپیوتر)
مطمئنا اکثر رایانه ها دارای طراحی متمایز به خود هستند و مارکهای مختلف سختافزار در آنها نصب شده است ، اما اجزای ذکر شده در بالا در همه یارانه ها استاندارد هستند. در ادامه به بررسی این اجزا بطور کامل پرداخته ایم.
1. مادربرد
اجزای یک کامپیوتر از طریق یک برد مدار به نام مادربرد با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند . شما می توانید مادربرد را به عنوان چسبی در نظر بگیرید که همه چیز را در کنار یکدیگر نگه می دارد.
کارت گرافیک مادربرد و واحد پردازش مرکزی در یک چیپست یکپارچه داخلی قرار دارند که این جایی است که دستگاههای ورودی/ خروجی مانند صفحه کلید، موس و بلندگو ها به برق متصل می شوند.

2. واحد پردازش مرکزی (CPU)
اغلب به دلیل اتصال مستقیم پلاگین به مادربرد و ارتباط با سایر اجزای کامپیوتر سی پی یو به عنوان مغز رایانه شناخته میشود.
عملکرد آن به این صورت است که هر زمان که یک خط کد ( به زبان پایتون ، جاوا ، سی یا هر زبان برنامه نویسی دیگری) می نویسید به زبان اسمبلی یا اجتماعی تقسیم می شود. زبانی که پردازنده می تواند درک کند . این دستورالعمل ها را رمزگشایی اجرا می کند و این همان جایی است که CPU وارد میشود، تمام فرآیندهایی که کامپیوتر کنترل میکنند و توسط سی پی یو انجام می شود.

3. واحد پردازش گرافیک یا GPU
وسواس گیمرها در مورد کارت گرافیک جدید چندان غیر عادی نیست ، زیرا این کارتهای گرافیکی به کامپیوترها این امکان را می دهند تا بتوانند تصاویری با کیفیت بالا مانند آنچه در انواع مختلف بازیهای ویدیویی یافت میشوند، تولید کنند .اما علاوه بر بازیهای ویدیویی ،کارت های گرافیک خوب برای کسانی که برای اجرای کار خود به تصاویر تکیه میکنند مانند مدل ساز های سه بعدی مفید هستند . این افراد با استفاده از نرم افزارهای فشرده منابع کار خود را انجام می دهند.

4. حافظه موقت یا (RAM)
رم که به حافظه موقت نیز معروف است اطلاعات مربوط به برنامه ها و فرایندهای مکرر دسترسی را ذخیره می کند . این حافظه ناپایدار نامیده می شود ، زیرا با هر بار راه اندازی مجدد ، اطلاعات آن در کامپیوتر پاک می شود. رم به برنامه ها و بازی ها کمک می کنند تا سریع تر شروع شده و بسته شوند.

5. ذخیره سازی
همه کامپیوترها برای ذخیره سازی اطلاعات خود به جایی نیاز دارند که برای این امر در رایانه های مدرن از هارد دیسک (HDD) یا از درایو حالت جامد (SSD) استفاده می شود.
هارد دیسک ها از یک دیسک واقعی ساخته شده اند که داده ها روی آن ذخیره می شوند و اطلاعات روی این دیسک توسط بازوی مکانیکی خوانده می شود. هارد دیسک ها از حالت جامد ارزان تر هستند اما به تدریج منسوخ می شوند.
درایوهای حالت جامد یا SSDها قطعات متحرک نداشته و سریع تر از هارددیسک هستند ، زیرا هیچ زمانی برای منتظر ماندن بازوی مکانیکی برای یافتن داده ها در یک مکان فیزیکی روی دیسک صرف نمی شود.

6 . پاور
پاور یا منبع تغذیه در کامپیوتر ، وظیفه تامین نیرو یا همان برق کامپیوتر را بر عهده دارد. پاور ولتاژ 220 ولت را به ولتاژهای مورد نیاز بخش های مختلف تبدیل می کند . هر قطعه از کامپیوتر با ولتاژ خاص خود از 5 ولت تا 12 ولت کار می کند.

7. کیس کامپیوتر
کیس کامپیوتر یک جعبه فلزی است که شامل اجزای اصلی کامپیوتر از جمله مادربرد ، واحد پردازش مرکزی و منبع تغذیه می باشد .
در قسمت جلوی کیس معمولاً دکمه ای برای روشن کردن دستگاه وجود دارد . این قطعات دارای اشکال و اندازه های مختلفی هستند و به طور کلی اجزا و قطعات کامپیوتر در داخل آن تعبیه شده اند.

سایر قطعات کامپیوتر شامل چیست؟
– مانیتور
مانیتور یا صفحه نمایش با یک کارت گرافیک که در داخل کیس کامپیوتر قرار دارد کار می کند تا تصاویر، ویدئو و متن را روی صفحه نمایش نشان دهد. اکثر مانیتورها دارای دکمه های کنترل هستند که به شما این امکان را می دهند تا تنظیمات صفحه نمایش مانیتور خود را تغییر داده و برخی از آنها نیز دارای بلندگوهای داخلی هستند.
مانیتورهای جدیدتر معمولا دارای صفحه نمایش ال سی دی (کریستال مایع) یا ال ای دی (دیود ساطع کننده نور) هستند.
این مانیتورها بسیار نازک بوده و به عنوان صفحه نمایش تخت شناخته می شوند در مدل های قدیمی از نمایشگرهای (CRT) اشعه کاتدی استفاده می شود.
این مانیتورها بسیار بزرگتر و سنگین تر بوده و فضای بیشتری روی میز کار را اشغال می کنند.

– موس و کیبورد
کیبورد یا صفحه کلید یکی از اجزای اصلی ارتباط با رایانه است .انواع مختلفی از صفحهکلید ها وجود دارند اما بیشتر آنها بسیار شبیه به هم هستند و به شما این امکان را می دهند تا بتوانید کارهای یکسانی را انجام دهید.

بیشتر بخوانید :
هارد دیسک چیست؟
سی پی یو چیست و کجا قرار دارد؟
کارت گرافیک چیست؟