roch

کارت گرافیک چیست؟

کارت گرافیک چیست؟ آیا می خواهید جدیدترین بازی ها را با رایانه خود انجام دهید اما مطمئن نیستید که رایانه شخصی شما می تواند آن را اداره کند یا خیر؟ در این گونه مواقع کارت گرافیک بخش بزرگی از تجربه بازی با کامپیوتر است .
همه رایانه ها برای انجام بهترین بازی های موجود در بازار ساخته نشده اند و برای انجام آن بازی ها باید کارت گرافیک مجزایی بر روی رایانه خود نصب کنید.
برای آشنایی بیشتر با کارت گرافیک رایانه تا انتهای مقاله با روشاک همراه باشید.

کارت گرافیک چیست؟

کارت گرافیک سخت افزاری است که برای افزایش حافظه ویدئویی رایانه و افزایش کیفیت صفحه نمایش آن با وضوح بالا استفاده می شود.
این سخت افزار باعث قوی تر شدن کامپیوتر شده و به آن ظرفیت انجام کارهای بیشتر در سطح بالا را می دهد. کیفیت تصویر بستگی به کیفیت کارت گرافیک دارد.
استفاده از این سخت افزار برای انجام بازی و ویرایش ویدئو در رایانه بسیار مهم است، به طوری که هر بازی برای شروع به حافظه گرافیکی نیاز داشته و الزامات نوع کارت گرافیک بستگی به نوع بازی دارد.
به عبارت دیگر هنگامی که رایانه خود را روشن می‌کنید تصاویری که روی صفحه ظاهر می شوند چه یک سند ساده Word یا یک بازی پیچیده 4K توسط یک واحد پردازش گرافیکی یا GPU ایجاد می شوند.
این تراشه ها می توانند هم از گرافیک یکپارچه ساده که بخشی از مادربرد یا پردازنده هستند گرفته شوند و هم از کارت گرافیک بزرگتر و قوی ‌تر.
این کارت های مجزا که اغلب به آنها کارت گرافیک گفته می شود ، معمولا می توانند کارهای قدرتمندتری مانند بازی های سه بعدی ، ارائه سریع ویدئو یا حتی مشاغل غیر گرافیکی مانند استخراج بیت کوین را نسبت به کارت های گرافیک یکپارچه انجام دهند.
این ابزارهای اضافی در رایانه باعث مصرف برق بیشتر، گرمای بیشتر و گرفتن فضای بیشتر در دستگاه می ‌شوند . به همین دلیل است که به ندرت کارت های گرافیکی اختصاصی در لپ تاپ های بسیار نازک وجود دارند .
مانند هر قطعه دیگر در کامپیوتر کارت های گرافیکی نیز می توانند با گذشت زمان منسوخ شوند به عنوان مثال کارتی که در سال ۲۰۱۰ خریداری کرده اید بعید است بازی های ارائه شده در سال ۲۰۲۰ را در تنظیمات بالا انجام دهد.
اگر مطمئن نیستید که بازی مورد نظر بر روی رایانه شما اجرا می شود یا خیر باید توصیه های بازی را با سخت افزاری که در حال حاضر دارید مقایسه کنید.
تولید کننده اصلی امروزه GPU های مجزا تولید می کنند که شامل Nvidia و AMD می باشند.
با این وجود بسیاری از تولیدکنندگان دیگر خود کارت ها را تولید می کنند که شامل Asus، Gigabyte، MSI و EVGA بوده و سایر شرکت ها می توانند با استفاده از تراشه های Nvidia و AMD کارت های گرافیکی تولید کنند و ترفند های خود را بر روی آنها اضافه کنند تا از یکدیگر متمایز شوند.
نسخه یک سازنده ممکن است طرفداران بیشتری نسبت به نسخه دیگر داشته باشد به عنوان مثال ممکن است گارانتی بهتری را ارائه دهد . بنابراین وقتی به دنبال کارت گرافیکی هستید باید تصمیم بگیرید که آیا این چیپست کافیست یا خیر؟ به عنوان مثال (Nvidia GeForce GTX 1060) یا EVGA GeForce GTX 1060 Superclocked که از چیپست Nvidia استفاده می کند)

کارت گرافیک چیست؟
کارت گرافیک چیست؟

نحوه یافتن نوع پردازنده گرافیکی در ویندوز

در رایانه خود منوی استارت را باز کنید سپس در قسمت سرچ کلمه Device Manager را تایپ کرده و اینتر را فشار دهید. گزینه ‌ای در بالای صفحه برای Adapters Display مشاهده خواهید کرد بر روی پیکان کشویی کلیک نمایید تا لیست نام GPU مشخص شود.
اگر مطمئن نیستید که کدام شرکت آن تراشه را طراحی کرده است می توانید روی آن راست کلیک کرده و گزینه ای properties را انتخاب کنید تا سازنده آن را ببینید.
( توجه داشته باشید که Device Manager از درایور های گرافیکی شما برای تعیین GPU استفاده می کند بنابراین ، اگر مشکوک هستید که درایورها اشتباه نصب شده اند باید به قسمت بعدی بروید)
در صورتی که نام GPU را دارید می توانید در گوگل سرچ کنید تا در مورد آن بیشتر بدانید یا آن را با حداقل الزامات بازی یا کار مورد نظر خود مقایسه کنید .معمولاً یک عدد بالاتر نشان دهنده یک کارت بهتر است بنابراین بازی که به RX 580 نیاز دارد ممکن است بر روی RX 480 اجرا نشود که قدرت کمتری دارند اما گاهی اوقات راه هایی نیز وجود دارد.

نحوه پیدا کردن شماره سازنده و مدل کارت گرافیک

اگر بنا به دلایلی باید دقیقاً بدانید چه مدل کارت گرافیکی دارید باید کمی بیشتر کار کنید . پیدا کردن نام سازنده بسیار آسان است برای این کار می ‌توانید از یک نرم‌افزار به نام Speccy استفاده کنید.
نسخه رایگان این برنامه را دانلود کرده و آن را نصب و راه اندازی کنید و سپس بر روی گزینه ی Graphics در نوار کناری کلیک کنید . به پایین رفته و به دنبال ورودی Subvendor بگردید که به شما می گوید سازنده کارت گرافیک شما کیست. شما همچنین قادر خواهید بود میزان رم کارت خود را در میان سایر مشخصات نیز مشاهده کنید.
متاسفانه شماره دقیق مدل که ممکن است برای گارانتی نیاز داشته باشید در اینجا پیدا نمی ‌شود . برای این کار کارت گرافیک را پیدا نموده و آن را بردارید و برچسب کناری آن نگاه کنید تا شماره مدل مورد نظر را پیدا کنید . بهتر است این اطلاعات را در جایی بنویسید تا دفعه بعدی که نیاز به این شماره ها دارید نیاز به برداشتن کارت گرافیک نداشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *