هنگامی که پیام Not responding در ویندوز مشاهده می شود، همه چیز متوقف شده و نمی توانید بر روی چیزی که می خواهید کلیک کنید یا چیزی را تایپ کنید و اگر رایانه خود را ریستارت کنید ، تمام کارهایی را که در حال انجام دادن آنها بودید از دست می دهید. اگر این مسئله به طور مکرر در رایانه شما اتفاق می افتد ممکن است باعث ناراحتی شما شده و علاوه بر آن ، وقت شما را نیز بگیرد . موارد مختلفی وجود دارد که می تواند باعث عدم پاسخگویی ویندوز به دستورات شما شوند. در این مقاله از روشاک به بررسی نکاتی برای عیب یابی عدم پاسخگویی ویندوز پرداخته ایم .
نحوه برطرف کردن مشکل Not responding در ویندوز
Not responding در ویندوز
1. آنتی ویروس را برای اسکن ویروس ها اجرا کنید.
اگر رایانه شما با مشکل عدم پاسخگویی ویندوز روبرو است همیشه یک برنامه برای اسکن کردن رایانه از نظر ویروس یابی مانند نرم افزار ویندوز Defender مناسب می باشد . اگر این نرمافزار چیزی را تشخیص نداد می توانید برای بررسی مجدد از نرم افزارهای آنتی ویروس دیگری مانند Kaspersky ، Norton یا Avast استفاده کنید. بهتر است این کار را ابتدا انجام دهید تا مطمئن شوید که ویروسی بودن سیستم مشکلی ایجاد نکرده است.
2. سیستم عامل را به روز کنید.
گاهی اوقات ویندوز به روز رسانی نیاز دارد . برای فهمیدن اینکه آیا ویندوز به روز رسانی نیاز دارد یا خیر، جهت دسترسی به تنظیمات کلیدهای win+1 را فشار دهید ، سپس بر روی “بروزرسانی و امنیت” کلیک کنید. هر نسخه و یا رفع اشکالی که رایانه شما نیاز دارد در اینجا ذکر شده است. پس از نصب این به روز رسانی ها دستگاه را ریستارت کنید و رایانه خود را دوباره امتحان کنید تا ببینید آیا مشکل عدم پاسخگویی ویندوز برطرف شده است یا خیر.
3. فایل های موقتی را برای برطرف کردن مشکل عدم پاسخگویی ویندوز پاک کنید.
وجود مقدار زیادی فایل موقت یا حافظه پنهان ، می تواند حافظه زیادی را گرفته و در نحوه عملکرد ویندوز مشکل ایجاد کنند و ممکن است باعث عدم پاسخگویی ویندوز شود. برای از بین بردن این فایل ها موارد زیر را انجام دهید: دکمههای Win+R را از روی صفحه کلید فشار دهید تا پنجره Run باز شود. کلمه “temp” را در کادر تایپ کرده و اینتر را فشار دهید. در لیست فایل های موقتی همه آنها را با فشار دادن کلیدهای Ctrl+A انتخاب کرده و حذف کنید.
4. درایورها را به روز کنید.
درایور قدیمی و منسوخ شده ممکن است علت اصلی هنگ کردن و عدم پاسخگویی ویندوز باشد . سعی کنید درایور ها را به روز کنید تا ببینید آیا این مشکل برطرف می شود یا خیر. برای این کار موارد زیر را انجام دهید: – در کادر جستجو در پایین صفحه خود Device Manager را تایپ کنید. – بر روی برنامه ی مورد نظر کلیک کنید. – همه گزینه های سختافزاری را یک بار باز کنید. – بر روی سخت افزار راست کلیک کرده و به روزرسانی درایور را انتخاب کنید.
5. از عیب یابی داخلی برای برطرف کردن عدم پاسخ ویندوزاستفاده کنید.
– با فشار دادن کلیدهای Win+1 تنظیمات را باز کنید.
– در کادر جستجو نگهداری سیستم را تایپ کنید. دو گزینه ظاهر می شود روی “انجام وظایف تعمیر و نگهداری توصیه شده به صورت خودکار” کلیک کنید.
– روی Next کلیک کرده و دستورالعمل ها را دنبال کنید.
– پس از اتمام اسکن ، دستگاه را ریستارت کنید و ببینید که آیا مشکل حل شده است یا خیر.
6. اسکن جستجوگر فایل سیستم را انجام دهید.
اسکن جستجوگر فایل سیستم (SFC) با بررسی فایل ها و تعیین اینکه آیا فایل ها درست کار می کنند یا خیر رایانه شما را اسکن می کند و اگر فایلی را پیدا کند که به درستی کار نکند به طور خودکار آن را تعمیر می کند.
– در کادر جستجو پایین صفحه “cmd” را تایپ کنید.
– بر روی Run as administrator کلیک کنید.
– هنگامی که Command prompt باز شد در کادر ظاهر شده sfc/ scannow را تایپ کنید و اینتر را فشار دهید. این کار مدتی طول می کشد اما در پس زمینه کار می کند و شما می توانید به کار خود ادامه دهید.
7. استفاده از Clean Boot
Clean booting بهترین فرصت را ایجاد می کند تا متوجه شوید برنامه یا سرویس خاصی باعث ایجاد مشکل در رایانه شما شده اند یا خیر . برای استفاده از Clean Boot دستگاه خود :
– کلیدهای Win+R را فشار دهید تا کادر Run باز شود.
– در کادر ظاهر شده “MSCONFIG” را تایپ کرده و ok را بزنید.
– سربرگ Boot را باز کرده و تیک گزینه Safe Boot را بردارید.
– روی سربرگ General کلیک کنید.
-” راه اندازی انتخابی” را انتخاب نموده و کادر کنار گزینه Load Startup items را انتخاب کنید.
– بر روی سربرگ Services کلیک کنید.
– کادر موجود در پایین و کنار مخفی کردن همه خدمات مایکروسافت را علامت بزنید و سپس “غیرفعال کردن همه” را کلیک کنید.
– سربرگ Startup را باز کنید.
– بر روی Open Task Manager کلیک کنید.
– در Task Manager روی هر مورد راهاندازی راست کلیک کنید و تا همه آنها غیر فعال شوند .
پس از راهاندازی این کار شما می توانید هر مورد را به صورت یک جا فعال کنید. در صورت بروز دوباره مشکل توجه داشته باشید که فقط برنامه ای را کهفعال کرده اید، می توانید دوباره نصب کرده یا آن را تعمیر کنید . اگر یک سرویس باعث ایجاد مشکل می شود ، می توانید آن را غیر فعال کنید.
8. بررسی حافظه
اگر در سیستم شما هر گونه مشکل حافظه یا خطای کارت حافظه وجود دارد می توانید از دستور Check memory برای تعیین علت آنها استفاده کنید.
– کلیدهای Win+R را فشار دهید تا کادر Run باز شود.
– کلمه ” mdsched.exe” را تایپ کرده و ok را بزنید.
– انتخاب کنید که آیا دستگاه اکنون اسکن شود یا صبر کند تا دفعه بعد که کامپیوتر راه اندازی می شود اسکن شود. هنگامی که این بررسی را انجام می دهید صفحه کمی روشن می شود اما نگران نباشید، زیرا این یک خطا نیست و در هنگام بروز خطا یک کد و چند راه حل برای رفع آن ظاهر می شود.
منبع : maketecheasier